Top

Polityka prywatności

Niniejsza Polityka Prywatności reguluje sposób, w jaki Fryzur zbiera, wykorzystuje, utrzymuje i ujawnia informacje zebrane od użytkowników („Użytkownik”) witryny fryzur.com („Witryna”). Niniejsza polityka prywatności odnosi się do Serwisu oraz wszystkich produktów i usług oferowanych przez Fryzur („my”, „my” lub „nasze”).

Dane dotyczące identyfikacji osobowej

Możemy zbierać dane osobowe od użytkowników na różne sposoby, w tym, ale nie tylko, gdy użytkownicy odwiedzają naszą stronę, zarejestrować się na stronie, złożyć zamówienie, a w związku z innymi działaniami, usług, funkcji lub zasobów, które udostępniamy na naszej stronie.

Użytkownicy mogą być poproszeni o, odpowiednio, nazwę, adres e-mail. Użytkownicy mogą jednak odwiedzać naszą stronę anonimowo. Będziemy zbierać dane osobowe identyfikacyjne od użytkowników tylko wtedy, gdy dobrowolnie przekazać takie informacje do nas.

Użytkownicy zawsze mogą odmówić podania danych osobowych identyfikacyjnych, z tym że może to uniemożliwić im angażowanie się w niektórych działań związanych z Witryną.

Nieosobowe informacje identyfikacyjne

Możemy zbierać nieosobowe informacje identyfikacyjne o Użytkownikach za każdym razem, gdy współdziałają z naszą stroną. Non-osobowe informacje identyfikacyjne mogą obejmować nazwę przeglądarki, typ komputera i informacji technicznych o Użytkownikach środków komunikacji z naszą stroną, takich jak system operacyjny i dostawców usług internetowych wykorzystywanych i innych podobnych informacji.

Pliki cookie przeglądarki internetowej

Nasza strona może używać „cookies” w celu poprawy komfortu użytkowania. Przeglądarka internetowa użytkownika umieszcza pliki cookie na dysku twardym w celach archiwizacyjnych, a czasami w celu śledzenia informacji o nich. Użytkownik może wybrać, aby ustawić swoją przeglądarkę internetową do odrzucenia plików cookie, lub do ostrzegania użytkownika, gdy pliki cookie są wysyłane. W takim przypadku należy pamiętać, że niektóre części witryny mogą nie działać prawidłowo.

Jak wykorzystujemy zgromadzone informacje

Fryzur może gromadzić i wykorzystywać dane osobowe użytkowników w następujących celach:

  • Aby uruchomić i obsługiwać naszą Witrynę (możemy potrzebować Twoich informacji wyświetlających zawartość Witryny poprawnie).
  • Aby poprawić obsługę klienta (Informacje, które podajesz pomagają nam skuteczniej odpowiadać na Twoje zapytania dotyczące obsługi klienta i potrzeb pomocy technicznej).
  • Aby spersonalizować doświadczenie użytkownika (Możemy użyć informacji w agregacie, aby zrozumieć, jak nasi użytkownicy jako grupa korzystać z usług i zasobów oferowanych na naszej stronie).
  • Aby poprawić naszą witrynę (możemy użyć informacji zwrotnych dostarczonych przez użytkownika w celu poprawy naszych produktów i usług).
  • Do przetwarzania płatności (Możemy użyć informacji Użytkownicy podają o sobie podczas składania zamówienia tylko do świadczenia usług do tego zamówienia. Nie udostępniamy tych informacji osobom trzecim, z wyjątkiem zakresu niezbędnego do świadczenia usług).
  • Aby przeprowadzić promocję, konkurs, ankietę lub inną funkcję strony (Aby wysłać użytkownikom informacje, które zgodzili się otrzymywać na tematy, które naszym zdaniem będą dla nich interesujące).
  • Aby zarządzać recenzjami i ocenami produktów (Możemy korzystać z usług zewnętrznych dostawców usług, aby pomóc nam w zarządzaniu recenzjami i ocenami produktów pozostawionymi przez użytkowników).
  • Do wysyłania okresowych wiadomości e-mail (Możemy używać adresu e-mail do wysyłania informacji o Użytkowniku i aktualizacji dotyczących jego zamówienia. Może on być również wykorzystywany do udzielania odpowiedzi na ich zapytania, pytania i/lub inne prośby).

Jak chronimy Twoje informacje

Stosujemy odpowiednie praktyki w zakresie gromadzenia, przechowywania i przetwarzania danych oraz środki bezpieczeństwa w celu ochrony przed nieautoryzowanym dostępem, zmianą, ujawnieniem lub zniszczeniem Państwa danych osobowych, nazwy użytkownika, hasła, informacji dotyczących transakcji oraz danych przechowywanych na naszej Stronie.

Udostępnianie Państwa danych osobowych

Nie sprzedajemy, nie wymieniamy ani nie wypożyczamy danych osobowych użytkowników innym podmiotom. Możemy udostępniać naszym partnerom biznesowym, zaufanym podmiotom stowarzyszonym i reklamodawcom ogólne zagregowane dane demograficzne, które nie są powiązane z żadnymi danymi osobowymi dotyczącymi identyfikacji gości i użytkowników, w celach określonych powyżej.

Możemy korzystać z usług zewnętrznych dostawców usług, aby pomóc nam w prowadzeniu naszej działalności i Strony lub administrować działaniami w naszym imieniu, takimi jak wysyłanie biuletynów lub ankiet. Możemy udostępniać informacje o użytkowniku tym stronom trzecim w tych ograniczonych celach pod warunkiem, że użytkownik udzieli nam zgody.

Elektroniczne biuletyny informacyjne

Jeśli Użytkownik zdecyduje się na zapisanie się na naszą listę mailingową, będzie otrzymywał e-maile, które mogą zawierać wiadomości o firmie, aktualizacje, powiązane informacje o produktach lub usługach, itp. Możemy korzystać z usług zewnętrznych dostawców usług, aby pomóc nam w prowadzeniu naszej działalności i Strony lub administrować działaniami w naszym imieniu, takimi jak wysyłanie biuletynów lub ankiet. Możemy udostępniać informacje o użytkowniku tym stronom trzecim w tych ograniczonych celach, pod warunkiem, że użytkownik udzieli nam zgody.

Strony internetowe osób trzecich

Użytkownicy mogą znaleźć reklamy lub inne treści na naszej stronie internetowej, które zawierają linki do stron i usług naszych partnerów, dostawców, reklamodawców, sponsorów, licencjodawców i innych osób trzecich. Nie kontrolujemy treści ani linków, które pojawiają się na tych stronach i nie ponosimy odpowiedzialności za praktyki stosowane przez strony internetowe, do których prowadzą linki lub z naszej Strony. Ponadto te strony lub usługi, w tym ich zawartość i łącza, mogą ulegać ciągłym zmianom. Te strony i usługi mogą mieć własne zasady ochrony prywatności i zasady obsługi klienta. Przeglądanie i interakcja z innymi witrynami, w tym witrynami, do których prowadzą łącza z naszej Witryny, podlega własnym warunkom i zasadom tej witryny.

Reklama

Reklamy pojawiające się na naszej stronie mogą być dostarczane użytkownikom przez partnerów reklamowych, którzy mogą ustawić cookies. Te pliki cookie umożliwiają serwerowi reklamowemu rozpoznanie komputera lub smartfona za każdym razem, gdy wysyłają one reklamę online w celu skompilowania nieosobowych informacji identyfikacyjnych o użytkowniku lub innych osób korzystających z komputera. Informacje te pozwalają sieciom reklamowym, między innymi, dostarczać ukierunkowane reklamy, które ich zdaniem będą najbardziej interesujące dla Ciebie. Niniejsza polityka prywatności nie obejmuje wykorzystywania plików cookie przez żadnych reklamodawców.

Google Adsense

Niektóre z tych reklam mogą być obsługiwane przez Google. Korzystanie przez Google z plików cookie DART pozwala na serwowanie reklam użytkownikom na podstawie ich wizyty w naszej witrynie i innych witrynach w Internecie. DART wykorzystuje „nie dane osobowe” i NIE śledzi informacji osobistych o użytkowniku, takich jak nazwisko, adres e-mail, adres fizyczny, itp. Możesz zrezygnować z korzystania z plików cookie DART odwiedzając Google reklamy i polityki prywatności sieci treści na http://www.google.com/privacy_ads.html.

Zgodność z ustawą o ochronie prywatności dzieci w Internecie (Children’s Online Privacy Protection Act)

Szczególnie ważna jest ochrona prywatności osób bardzo młodych. Z tego powodu nigdy nie zbieramy i nie przechowujemy na naszej stronie informacji od tych, o których wiemy, że mają mniej niż 13 lat, a żadna część naszej strony nie jest zorganizowana w taki sposób, aby przyciągnąć osoby poniżej 13 roku życia.

Twoja akceptacja niniejszych warunków

Korzystając z tej strony, użytkownik wyraża zgodę na tę politykę. Jeśli nie zgadzasz się z tą polityką, prosimy nie korzystać z naszej Strony. Dalsze korzystanie z Serwisu po wprowadzeniu zmian w niniejszych zasadach będzie uznane za wyrażenie zgody na te zmiany.

Prawa podmiotów danych Unii Europejskiej

Zasadniczo Fryzur pełni rolę administratora danych informacji przekazywanych przez Państwa za pośrednictwem strony internetowej Fryzur. Fryzur spełnia wymogi Generalnego Rozporządzenia Unii Europejskiej o ochronie danych osobowych („Rozporządzenie o ochronie danych osobowych”), które wchodzi w życie 25 maja 2018 roku. GDPR zajmuje się przetwarzaniem danych osobowych.

Nie masz obowiązku przekazywania nam danych osobowych. Jeżeli jednak nie przekażesz nam swoich danych osobowych, cofniesz swoją zgodę, zażądasz ograniczenia lub w inny sposób sprzeciwiasz się przetwarzaniu przez nas Twoich danych osobowych, możemy nie być w stanie zapewnić Ci dostępu do strony internetowej Fryzur.

Kontaktowanie się z nami

Jeśli mają Państwo jakiekolwiek pytania dotyczące niniejszej Polityki Prywatności, praktyk stosowanych na tej stronie lub Państwa postępowania z tą stroną, prosimy o kontakt.

Niniejszy dokument został ostatnio zaktualizowany 20 sierpnia 2020 r.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.